Ako se odlučite da do 31. avgusta provedete odmor u Trebinju, ali tek sada planirate da uradite rezervaciju smještaja, moraćete dobro da se potrudite da bi uspjeli da prespavate u našem gradu, jer su, ako je vjerovati "Bukingu" i lokalnim hotelijerima, smještajni kapaciteti popunjeni više od 90 odsto.

buking.jpg

Od smještajnih kapaciteta u hotelima, motelima i privatnim apartmanima, u centru i bližoj okolini, više se ne može naći slobodan krevet, a od slobodnih su ostali, najčešće, samo sobe i to na periferiji grada.

U najpopularnijem i najtraženijem trebinjskom hotelu "Central parku", kazali su za TrebinjeLive.info da su već dva mjeseca bukirani i da do kraja avgusta nemaju nijednu slobodnu sobu.

"Telefon samo zvoni, ali slobodnih soba više nema. Sve smještajne jedinice su popunjene, a naši gosti su, kako nam kažu, prezadovoljni uslogom", istakli su u "Central parku".

hotel-central-park-trebinje.jpg

Da u ovom hotelu pružaju vrhunsku uslugu i da su se za veoma kratko vrijeme pozicionirali kao lider među pružaocima usluga smještaja u Trebinju, potvđuje i ocjena gostiju na popularnom sajtu "Buking" koja iznosi čak 9,9.

U Turističkoj organizaciji kažu da turista ima sad ili ikad i da ih je iz dana u dan sve više.

Uz domaće goste, tu su i turisti iz Srbije, Turske, Južne Koreje. Trebinje im je primaljivo zbog blizine mora, kulturno-istorijskog nasljeđa, ali i poprilično jeftinijih cijena od gradova jadranskog primorja.

"Prvi put sam u Trebinju. Grad je lijep, ljudi su gostoljubivi. Ostajemo pet dana. Nadam se da ćemo uživati. Planiramo da odemo i do mora", kazala nam je jedna Turkinja.

Ovogodišnja turistička sezona u Trebinju obogaćena je brojnim kulturnim i sportskim manifestacija. Tako je nakon Festivala festivala i smotre najboljih amaterskih pozorišta iz bivše Jugoslavije, trenutno u jeku Festival mediteranskog i evropskog filma na kome će do 12. avgusta biti projekcije čak 26 ostvarenja, te festival klasične muzike koji je već pobrao simpatije brojne publike.

koncert crkvina (1).jpg

Do kraja avgusta očekuju nas i brojne promocije knjiga, izložbe, te preobraženske svečanosti, kada se i očekuje najviše gostiju u našem gradu.

U Trebinuju, prema zvaničnim podacima Turističke organizacije, ima više od 1.800 kreveta koji su na raspolaganju gostima našeg grada.