Nakon što je TrebinjeLive.info pisao o bezbjednosnoj situaciji u Trebinju, koju su u policiji ocijenili kao dobru, dok se Trebinjci nisu složili sa tom ocjenom, zasjedao je Forum za bezbjednost grada na kome je zatraženo od nadležnih u Policijskoj stanici /PS/ Trebinje da, naročito u noćnim satima, na ulicama grada bude prisutan veći broj policijskih službenika.

policija.jpg

Od nadležnih je zatraženo i da se pojačaju kontrole ugostiteljskih objekata, kao i kontrole glasne muzike, te navijačkih grupa među kojima sve češće izbijaju tuče u kojima učestvuju i maloljetna lica.

Forum je usvojio i prijedlog da mu se do svakog desetog u mjesecu dostavljaju izvještaji o aktivnostima policije, tužilaštva i sudova za prethodni mjesec.

Podsjećamo, TrebinjeLive.info je nedavno izazvao veliku polemiku Trebinjaca o stanju bezbjednosti u gradu, nakon što je tokom iste noći pokušana pljačka "Rajfajzen banke" i pucano iz vatrenog oružja na "Sberbanku", dok je istog dana vozilo srpskih registarskih oznaka "divljalo" ulicama Trebinja.

Predsjednik Foruma Dragoslav Banjak, tada je rekao za TrebinjeLive.info da će, nakon konsultacija sa ostalim članovima ovog tijela, sazvati njegovu vanrednu sjednicu, a da će, ukoliko bude potrebno, od Policijske stanice Trebinje zatražiti vanredni izvještaj o stanju bezbjednosti u gradu.

O stanju bezbjednosti u Trebinju govori i podatak da su od juna izgorjela dva vozila, čiji su vlasnici zaposleni u Poreskoj upravi Republike Srpske, te jedno vozilo čiji je vlasnik policijski službenik.