Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica istakao je danas u Bileći da je uspješan rad Mljekare "Pađeni" primjer za sve i da je to put kojim Srpska treba da ide.

govedarica u bileci.jpg

"Ovakvim firmama treba stabilan podsticaj, 70 miliona na godišnjem nivou je premalo, jer našim proizvođačima u poljoprivredi treba 120 miliona KM. Zato će 7. oktobra proizvođačima u Srpskoj biti mnogo drugačije i povoljnije", rekao je Govedarica. 

On je naglasio da se otvaraju nove evropske perspektive za izvoz i dodatna sredstva koja će na godišnjem nivou biti oko 30 miliona KM, saopšteno je iz SDS-a. 

"Republici Srpskoj treba odgovorna Vlada koja će da poštuje zakone i poljoprivredne proizvođače, a sa druge strane ne treba dozvoliti ono što smo nedavno vidjeli kako je sadašnja Vlada Srpske dodijelila sredstva za investicije", dodao je Govedarica. 

On je podsjetio da je u Mljakaru "Pađeni" do sada uloženo 15 miliona KM, a u ovoj i posljednje dvije godine četiri miliona KM. 

Vlasnik Mljekare Nenad Vukoje podsjetio je da je njegova firma osnovana 1999. godine, te dodao da ima dnevni kapacitet 60 tona svježeg mlijeka. 

"Možemo izvoziti u EU i to je za nas radosna vijest. Ove godine smo uložili više od milion KM, a svrha je da možemo širiti naše tržište", rekao je Vukoje. 

On je napomenuo da "Pađeni" zapošljava 150 radnika, da je do sada u mljekaru uloženo više od 15 miliona KM, da se bavi preradom mlijeka, a tržište na kome plasiraju proizvode su BiH i Crna Gora. 

"Imamo najsavremeniju opremu na Balkanu što se tiče prerade mlijeka", rekao je Vukoje. 

U posjeti Mljekari bili su i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i direktor Kancelarije za veterinarstvo BiH Ljubomir Kalaba.