Predsjednik Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik posjetio je danas šesnaestomjesečnu Sofiju Radovanović u trebinjskom naselju Zasad, kojoj je poželio uspješan oporavak nakon operativnih zahvata u Švajcarskoj.

dodik i petrovic kod sofije (3).jpg

Dodik je zajedno sa gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem razgovarao sa Sofijinim roditeljima koji su ih tom prilikom upoznali sa tokom njnog liječenja i postoperativnim oporavkom.

"Kada vidim ovakve slučajeve žao mi je što taj fond nije ranije osnovan jer u inostranstvu nema zahvata bez plaćanja. Najvažnije je da se u ovakvim i sličnim slučajevima pravovremeno reaguje", rekao je Dodik.

On je naveo da sada u Fondu ima dovoljno novca da se pomogne svakom djetetu, kome je neophodna pomoć za liječenje u inostranstvu.

Sofijina majka Vukica kaže da je djevojčica sada dobro, da oporavak traje kako je planirano i da će Sofija uskoro imati kontrolu u Švajcarskoj.

dodik i petrovic kod sofije (1).jpg

Podsjećamo, za liječenje male Sofija sredstava su obezbijedili Fond zdravstvenog osiguranja i Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, kao i građani svojim dobrovoljnim prilozima.

Sofiji je posljednji operativni zahvat urađen na oku u maju u Lozani.

Sredstva za ovaj fond obezbjeđuju se od plata svih zaposlenih u RS, registracije vozila u javnom sektoru i dotacija svih opština i gradova u RS.

dodik i petrovic kod sofije (2).jpg

Dodik sada razgovara sa predstavnicima mjesnih odbora SNSD-a u Trebinju, dok će u 17.00 sati posjetiti porodicu Sava Ljubibratića u selu Ljubovo kod Trebinja.