Profesor doktor Vladimir Ćuk iz Kliničko-bolničkog centra "Zvezdara" u Beogradu", od septembra će vršiti operacije u Bolnici u Trebinju, potvrdio je za TrebinjeLive.info direktor ove ustanove Borislav Grubač.

bolnica-trebinje-radovi-rekonstrukcija-2.jpg

On je pojasnio da je saradnju sa jednim od najboljih srpskih stručnjaka u oblasti digestivne hirurgije, dogovorio juče, prilikom Ćukove posjete Bolnici u našem gradu.

"Profesor Ćuk će da vrši komplikovane operacije želuca, tankog i debelog crijeva, odnosno sve operacije koje se tiču digestivnog trakta", naveo je Grubač, dodajući da će mu u tom procesu pomagati ljekari i tehničari iz trebinjske Bolnice.

S obzirom na činjenicu da je primjetan povećan broj različitih oblika kancera u oblasti digestivnog trakta, s profesorom Ćukom će raditi i trebinjski onkolog dr Ljubica Miljanović.

"Naši pacijenti više neće morati da za ove operacije odlaze u Banjaluku, Nevesinje ili Beograd. Od sada će se po potrebi, na mjesečnom nivou, operacije raditi u našoj ustanovi", naveo je Grubač.

U trebinjskoj Bolnici, pored profesora Ćuka, ubuduće će da ordinira i specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije dr Mladen Prcović sa Vojno-medicinske akademije /VMA/ u Beogradu.

Doktoru Prcoviću će u trebinjskoj Bolnici pomagati dr Milan Crnogorčić.

borislav grubac.jpg

"Doktor Prcović će raditi operacije poput tumora kože, urođenih anomalija kod djece, opekotine, kao i estetske operacije koje je ne pokriva Fond zdravstvenog osiguranja, pa je otvoren poziv i za sve potencijalne pacijente iz regiona", naveo je Grubač.

U Bolnici Trebinje ordinira i eminentni ginekolog-onkolog Petar Novaković iz Kamenice, kod koga se već počela formirati lista pacijenata, koji su namjeravali da svoje zahvate urade u nekim od većih medicinskih centara.

S obzirom na to da se u Bolnicu javlja sve više djece sa deformitetom stopala, menadžment Bolnice je angažovao i dječijeg hirurga-ortopeda Sinišu Dučića, direktora Univerzitetske dječije klinike Tiršova u Beogradu, da uradi ambulantne pregleda u trebinjskoj zdravstvenoj ustanovi i hirurške zahvate.