Zgrada glavne pošte u Trebinju uskoro bi mogla dobiti novog vlasnika, ukoliko se ispuni zamisao rukovodstva "Pošta Srpske" iz Banjaluke, koji su odlučili da prodaju ovaj objekat u našem gradu.

posta trebinje.jpg

Riječ je o objektu izgrađenom 1985. godine, koji, uz prizemlje, ima i dva sprata, ukupne površine 1.523 metra kvadratna i zemljište čija je površina 1.929 metara kvadratnih.

U ovom preduzeću kazali su za TrebinjeLive.info da je objekat glavne pošte u Trebinju zbog velike kvadrature nedovoljno iskorišćen za potrebe procesa rada, te da sada više od 70 odsto prostora nema svoju namjenu.

"Riječ je o velikom višku neiskorištenog prostora koji je ekonomski nerentabilan za održavanje", naveli su u "Poštama Srpske", podsjećajući da je u ovom objektu svojevremeno bila smještena i Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske.

Početna cijena objekta je 2.250.000 KM, a licitacija će biti održana 20. avgusta.

Ukoliko dođe do prodaje objekta glavne pošte, zaposleni, njih oko 60, ubuduće bi svoje radne zadatke obavljali u "maloj pošti" u centru Trebinja, u prostorijama u kojima se i danas nalazi šalter "Pošta Srpske" i prostorijama koje su iznajmljene jednom lokalnom preduzetniku.

U "Poštama Srpske" u Trebinju trenutno je zaposleno 66 radnika, od kojih 41 u glavnoj pošti, 20 ih radi u zajedničkim službama, a pet radnika radi u "maloj pošti" na Glavnoj ulici.

Glavna pošta u Trebinju radi pod poštanskim brojem 89101 Trebinje, dok "mala pošta" radi pod brojem 89103 Trebinje.