Na adresu portala TrebinjeLive.info u posljednjih nekoliko dana stigle su brojne poruke naših sugrađana, ali i turista koji predlažu da se na popularnom izletištu Studenac postavi česma sa vodom za piće.

studenac trebinje.jpg

Kažu nam da u poslijepodnevnim satima na ovom izletištu boravi veliki broj Trebinjaca, o čemu svjedoči i fotografija koju smo objavili, kao i da je sve veći broj turista koji jedan dan svog odmora u Trebinju provode upravo uz rijeku Trebišnjicu.

Oni su primjetili da nema česme sa vodom za piće, pa je i njihov prijedlog nadležnim da naprave česmu.

"Ovde je baš lepo. Dolazimo u Trebinje već nekoliko godina. Odavde odemo do mora, ali u vašem gradu spavamo. Obavezno jedan dan tokom boravka iskoristimo da posetimo Studenac. Baš je lepo. Ali, primetio sam da nigde nema javne česme", kaže Marko iz Sombora, koji je sa porodicom na odmoru u Trebinju.

S druge strane, Trebinjci koji su nam pisali kažu nam da je česma neophodna, pa ovim putem upućuju svojevrsi apel trebinjskom "Vodovodu" da, ukoliko postoji mogućnost, riješe njihov zahtjev.

"Razhladimo se u rijeci. Čisto je, ali, ipak, kada je u pitanju voda za piće treba česma. Valjda će je uskoro napraviti", kaže naš sugrađanin.

Od nadležnih saznajemo da do Studenca postoji vodovod, koji je u privatnoj režiji napravio jedan naš sugrađanin, koji je, kako je kazao, spreman da ga ustupi Vodovodu da na Studencu postavi česmu.

U Mjesnoj zajednici Donje Police kažu za naš portal da do njih ova inicijativa nije stigla, ali da će je rado podržati.