U trebinjskom gradskom parku danas je otvoreno novo dječije igralište površine 300 metara kvadratnih, čija je vrijednost 15.000 KM.

igraliste trebinje (1).JPG

Igralište sa klackalicama, toboganom, ljuljaškama i drugim mobilijarom donirala je Mikrokredintna organizacija "Mikrofin". 

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić istakao je da ovo nije prvi put da privatni sektor donira mobilijar za dječija igrališta i podsjetio da su Grad Trebinje i "Elektroprivreda Republike Srpske" u rekonstrukciju gradskog parka uložili oko milion maraka. 

"Ovo je poruka i ostalim organizacijama koje posluju u Trebinju da podrže slične projekte, te da se ovakvim donacijama šalje važna poruka podrške i saradnje privatnog i javnog sektora", rekao je Ćurić. 

igraliste trebinje (2).JPG

Šef filijale "Mikrofina" u Trebinju Nenad Kandić istakao je da im je želja da djeci stvore što bolje uslove za provođenje vremena u prirodi, igri i druženju. 

U Trebinju se privode kraju radovi na rekonstrukciji gradskog parka površine od 28.000 metara kvadratnih, koji je jedan od najvećih u BiH smještenih u centru grada. 

Pored novih zelenih površina, popločanih staza, LED rasvjete i video-nadzora gradi se i još jedna fontana u gradskom parku.