U selu Strujići u Popovom polju počela je izgradnja mini-hladnjače zapremine 90 metara kubnih za voće i povrće koje proizvedu poljoprivrednici iz Popovog polja i dijela ljubinjske opštine, a vrijednost projekta je 40.000 KM.

hladnjaca popovo polje.jpg

Hladnjačom gazduje trebinjski Agrarni fond, a projekat postavljanja hladnjača u okolini Trebinja rezultat je dogovora postignutih na investicionoj konferenciji koja je u maju protekle godine održana u Trebinju. 

"Smatramo da ćemo na ovaj način znatno pomoći poljoprivrednicima iz Popovog polja, ne samo u čuvanju voća i povrća u idealnim uslovima, već i u rješavanju njihovog najvećeg problema - plasmana proizvoda", rekao je direktor Agrarnog fonda Veselin Dutina. 

On je istakao da je sa 20 trebinjskih poljoprivrednika ove godine sklopljen kooperantski ugovor o otkupu oko šezdesetak tona proizvoda. 

"Do sada smo otkupili određene količine paradajza, luka i paprike koje smo plasirali kroz lance trgovačkih marketa i u trebinjske restorane", naveo je Dutina. 

On je dodao da će Agrarni fond otkupiti i proizvode od poljoprivrednika sa kojima do sada nije potpisao ugovore.

"Želimo da se sve ono što se u Trebinju proizvede, tu i proda", rekao je Dutina. 

On je zahvalio na podršci Gradu Trebinje i gradonačelniku Luki Petroviću, koji su, kako je rekao, podržali ovaj i druge projekte koje je Agrarni fond pokrenuo ili planira da uradi. 

Hladnjače su početkom ove godine postavljene u mjestu Ušće u Lastvi, u selu Mosko, kao i u Petrovom polju, a planirana je izgradnja još jedne u okolini Trebinja.