HERCEG-NOVI – Na bazenu na Škveru u Herceg-Novom, pred oko hiljadu gledalaca, održano je treće polufinalno „Siti gejms“ takmičenje - ljetne ige na vodi.

siti gejms herceg novi (2).jpg

Ovo je peta sezona ove manifestacije u Crnoj Gori, a deveti put da se održava u regionu.

Ove godine okupilo se šest ekipa: „Skoplje“ iz glavnog grada Makedonije, „Ajkule“ iz Herceg-Novog, „Trebinje“ iz Trebinja, Triatlonci iz Herceg-Novog, „Kaza“ iz Igala i Nautika“ iz Herceg-Novog.

Svaka ekipa je bila sastavljena od po četiri člana i dvije članice. Takmičari su odmjerili snage u igrama: „leteći vaterpolo“, „spasavanje turistkinje“, „trke bačvi“, „pršut“ „mošarka“ i „veslo“.

Pobjednik trećeg polufinalnog takmičenja, nakon turnira u Budvi i Kotoru, bila je ekipa „Kaza“ iz Igala koja je u dva navrata bila i pobjednik na nivou Crne Gora, ali imala je i zapažen rezultat u Biogradu na moru u okršaju sa predstavnicima drugih zemalja.

siti gejms herceg novi (3).jpg

Pobjedničku ekipu činili su Nikola Moskov, Marko Porobić, Nikola Milović, Anđela i Marijana Davidović i Stefan Vuksanović sa osvojenih 53 boda.

Ekipu "Trebinja" činili su: Anastasija Vlatković, Marina Anđelić, Aljoša Slavić, Nikola Kapor, Dragan Radovanović, Aleksandar Janković, Aleksandar Vukanović i Gradimir Ćirić.

„Ovo je jedno divno takmičenje i još bolje druženje. Kao i ranijih godina, potrudili smo se da budemo najbolji. 'Triatlonci' su nam bili direkni konkurenti i potvrdili su da njihova pobjeda u Kotoru nije slučajna. Oni su kao i gosti iz Makedonije do samog kraja nosili neizvjesnost. U utorak u Podgoricu idemo na pobjedu“, kažu u pobjedničkoj ekipi.

siti gejms herceg novi (1).jpg

Amerikanac Bran Kie kaže za TrebinjeLive.info da u sličnom takmičenju do sada nije učestvovao i da je oduševljenim onim što je vidio.

„Stigao sam kod druga na 15 dana i riješio da učestvujem u ovom šou-programu na vodi. Ljudi su ljubazni. Sviđaju mi se plaže i kada odem u Indijanu imaću šta da kažem i pokažem, jer sve ono što sam doživio u Herceg-Novom snimam“, rekao je Kie, koji je nastupao za ekipu „Nautike.

Trebinjac Aleksandar Vukanović naveo je da ekipa iz ovog grada na ovom takmičenju učestvuje drugu godinu zaredom.

„Ovaj nastup za nas je veliki uspjeh. Za rivale smo imali spremne ekipe, ali, ipak, ovdje je najvažnije dobro druženje“, istakao je Vukanović.

On je dodao da su učestvovali na poziv organizatora, ali van zvaničnog dijela takmičenja.

Pobjednici iz Kotora, Budve i Herceg-Novog, gdje su većinom članovi ekipa sportisti, učestvovaće u finalu Crne Gore koje će biti održano 31. jula u Podgorici.