Vaterpolisti Srbije pobijedili su, nakon izvođenja penala, selekciju Španije u finalu Evropskog prvenstva rezultatom 12:10, čime su osvojili četvrto uzastopno zlato. 

vaterpolisti srbije evropski prvaci.jpg

Oni su sa Špancima u regularnom dijelu utakmice odigrali 7:7, a nakon penala rezultat je bio 5:3 za našu reprezentaciju.

Veoma dobro je penal serija počela za naše momke, pošto je Filip Filipović pogodio za prednost od 8:7. Na drugoj strani precizan je bio Perone i izjednačio je na 8:8, dok je Prlainović vratio prednost - 9:8. Nije uspio Branislav Mitrović da zaustavi šut "furije", pošto je Munariz izjednačio na 9:9. Nisu ni naši momci griješili, pa nam je Aleksić donio 10:9.

Čekali su naši momci šansu i dočekali su je, Fernandez je promašio, dok je Dušan Mandić bio milimetarski precizan sa velikih 11:9. Špance je u igri ostavio Larumbe, dok je Ćuk pogodio za konačnih 12:10 i titulu prvaka Evrope.

Momci Dejana Savića bili su sigurni u grupnoj fazi, rutinskim trijumfima nad Rumunijom (11:5), Rusijom (11:9) i Slovačkom (13:5) izborili su direktan plasman u četvrtinu finala.

Uslijedila je jedna od lakših pobjeda nad velikim rivalima Mađarima (8:5), da bi u borbi za veliko finale pala i Hrvatska (9:7), aktuelni prvak svijeta.