Hidraulični klip na ulazu u Stari grad je ponovo polomljen, a načinjena je materijalna šteta od čak 6.000 KM, potvrdili su za TrebinjeLive.info u Gradskoj upravi.

stari grad klip.jpg

Kažu da znaju o kome je riječ, jer je video nadzor sve snimio, pa će počinilac ovog vandalskog čina biti predat Policijskoj upravi /PU/ Trebinje na dalje postupanje.

Kako nezvanično saznajemo, nadležne gradske službe uveliko su pripremile spisak sa više od 100 vozača kojima će uskoro iz policije stići "plava koverta" sa napisanim prekršajnim nalogom.

"Nekima su već stigli prekršajni nalozi. Nikome nema opraštanja. Kad se ne može na ljudsku, novčane kazne su jedini način", poručuju nadležni.

Sve njih u proteklom periodu evidentirao je video nadzor na ulazu u Stari grad.

Prekršaj je vrlo jasan - svojim vozilima su ulazili u staro jezgro iako nemaju dozvolu.

S obzirom na to da je u proteklih godinu dana u više navrata nasilničkim spuštanjem klipa došlo do njegovog kvarenja, saznajemo i to da u Gradskoj upravi uveliko razmišljaju da umjesto klipa postave kapiju čime bi ulaz vozilima u Stari grad bio onemogućen.

Ukoliko odluče da je rješenje kapija - ona bi trebalo da zadovolji autentičnost starog jezgra.

Podsjećamo, pravo na ulazak vozilima u Stari grad imaju samo oni stanovnici starog jezgra koji posjeduju garažu ili adekvatno parking mjesto, te dostavna vozila u jutarnjim i popodnevnim satima.