Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpska nikada nije bila spremnija i stabilnija pred izbornu kampanju, te da ne smije da zastane i promijeni svoje uspješno kretanje.

milorad-dodik-predsjednik-rs.jpg

"Mislim da će to biti glavno obilježje kampanje. Drugi će birati na koji će način prezentovati svoje programe, a mi iza sebe imamo Republiku Srpsku. Spremni smo da kažemo da ovaj period ostavljamo iza sebe, da uđemo u jedan novi gdje ćemo Republici Srpskoj, na osnovu ovih temelja, dati novi podsticaj", rekao je Dodik večeras u Prnjavoru.

Dodik je napomenuo da javni računi danas jačaju u Republici Srpskoj i da javne funkcije sve ostvaruju besprijekorno.

"Niko ne kaže da je naša ekonomija sjajna, ali je stabilna i rastuća, jer u 15 prethodnih kvartala imamo kontinuirani rast domaćeg proizvoda. To je omogućilo da prvi put, već od prošle godine, dosegnemo domaći proizvod u apsolutnom iznosu od 10,5 milijardi", rekao je Dodik.

On je naglasio da niko ne kaže da teče med i mlijeko, ali da je sigurno da je Republika Srpska stabilna, da se pokreće.

"/Premijer/ Željka Cvijanović, koja je vodila Vladu, učinila je zajedno sa nama da danas, sasvim sigurno, Republika Srpska može da ponese epitet stabilne sredine", smatra predsjednik Srpske.

On očekuje da se u predstojećoj predizbornoj kampanji upotrebljavaju podvale i "prljavštine", ali je napomenuo da toga nisu pošteđene ni savremeno uređene demokratske zemlje.

"Hoću da kažem da smo mi nova demokratija i da je sloboda izražavanja, javnih nastupa gotovo bezgranična, ponekad iritirajuća. Narod je taj koji će da odluči da li je to neko uradio i iz kojeg razloga, da li je govorio istinu ili nije", naveo je Dodik, te pozvao na toleranciju i odbranu političkih programa.