Kada su prvi ljudi portala TrebinjeLive.info i softverske firme "Softiko" krenuli u realizaciju onlajn servisa "eSmrtovnica", nisu ni slutili da će taj servis samo godinu dana poslije, u prosjeku, dnevno čitati više od 6.000 ljudi.

esmrtovnica.jpg

Iako je u početku bilo različitih komentara, a često i onih "bože oprosti" i "šta će vam to", ispostavilo se da je ovaj servis značajno doprinio blagovremenom informisanju naših sugrađana i zemljaka koji žive širom Evrope.

Danas, godinu dana poslije, za ovaj servis se vežu isključivo pozitivne konotacije, a s obzirom na njegove funkcionalne i tehničke karakteristike.

Tokom prvih godinu dana, uspjeli smo da uvežemo, pored Trebinja, i Bileću, Gacko i Nevesinje.

Iz dana u dan posjeta ovom servisu na portalu TrebinjeLive.info raste.

Pored objave smrtovnica, što je u potpunosti besplatno, uvedena je i objava sjećanja i posljednjeg pozdrava po komercijalnoj osnovi.

S obzirom na to da težimo ideji "Trebinje-pametni grad", smatrali smo da ovim projektom treba da podignemo i ekološku svijest, pa da, koliko možemo, samim tim  smanjimo upotrebu papira.

Nadamo se da će tako biti i ubuduće i da ćemo uskoro u potpunosti preuzeti objavu sjećanja i posljednjih pozdrava po dosta povoljnijim cijenama od aktuelnih, gdje se najmanja objava plaća i do nekoliko desetina maraka.

Posebne aktivnosti na tom planu tek slijede, s obzirom na to da je "eSmrtovnica" danas dostupna potpuno besplatno svakome ko želi da je posjećuje, ma na kom meridijanu da živi.

Moramo i da najavimo da smo već preduzeli određene aktivnosti na realizaciji jednog novog servisa, a vjerujemo da će njegovo predstavljanje iznenaditi sve u Trebinju.

Samo ćemo reći, da će on omogućiti najveću participaciju građana do sada i omogućiti da oni sami odlučuju o bitnim stvarima u gradu.

Ali o tome neki drugi put.

Zahvaljujemo se svim čitaocima portala (kojih nije mali broj) što iz dan u dan prate sve ono što radimo, kako bismo opravdali lidersku poziciju na medijskom nebu istočne Hercegovine.

Vaši TrebinjeLive i Softiko.

BROJKE ESMRTOVNICE 

6.000 posjetilaca dnevno

12.000 dnevnih pregleda stranica

3 minuta i 41 sekundu prosječno zadržavanje na "Čituljama TrebinjeLive.info".