Na 61. Festivalu festivala večeras je izvedena predstava „Kokoška“ Gradskog pozorišta Smederevska Palanka, koja je na ovogodišnjem Festivalu amaterskih pozorišta Srbije osvojila prvo mjesto i zlatnu plaketu.

festival festivala predstava.jpg

Komediju Nikolaja Koljade o umjetnicima iz provincijskog pozorišta, njihovim melodramskih zgodama i beznadežnim čežnjama za spasenjem iz banalnosti vlastitih promašenih života – u izvođenju ansambla iz Smederevske Palanke adaptirao je i režirao Pavle Jozić.

Za protagonistu večeri žiri publike izabrao je glumca Aleksandra Sašu Stošića.

U okviru pratećeg programa, priređena promocija izdanja Srpskog narodnog pozorišta, Pozorišnog muzeja Vojvodine i Sterijinog pozorja.

Pretposljednje večeri festivala trebinjskoj publici predstaviće se ansambl „Kaotis teatralis“ Ludens teatra iz Koprivnice, ostvarenjem „Ispod površine“, u režiji Karla Kučande, koje je osvojilo prvu nagradu na 58. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera.

Predstava počinje u 20.30, a ulaz je slobodan.

Trebinjska glumica Marija Đajić sutra će, od 19 časova, u okviru pratećeg programa festivala, na platou ispred nekadašnjeg ljetnog kina u Starom gradu izvesti monodramu „Hasanaginica“, rađenu po tekstovima Milana Ogrizovića, Ljubomira Simovića i Alekse Šantića.