Utakmicom protiv FK "Borca"iz Banjaluke, koja je odigrana na Tjentištu, a završena rezultatom 2:2, FK "Leotar" je završio prvi dio priprema. U ovoj utakmici Trebinjci su svih 90. minuta dobro parirali renomiranom protivniku koji se želi vratiti u Premijer ligu.

leotar jedinstvo.JPG

Prije toga, igrači trenera Rajka Mičete odigrali još dvije utakmice i to protiv FK "Sutjeske" iz Foče u Foči i NK "Čapljina" u Čapljini.

Na gradskom stadionu u Foči Leotar je poražen rezultatom 2:1, a na stadionu "Bjelave" sa 4:1. U ove dvije utakmice pojedini  igrači su pokazali određene slabosti koje nisu otklonili, a za razliku od njih neki su pokazali napredak.

"Nezadovoljan sam sa velikim brojem izostanaka, jer nekoliko igrača je povrijeđeno i imaju virus. To se odrazilo na igru, ali trudimo se i borićemo se da što prije prebrodimo ove probleme", rekao je Mičeta.

Već u narednoj utakmici protiv FK "Veleža" u Nevesinju koja je na programu u nedjelju trebinjski drugoligaš će probati da agresivnije, agilnije i kvalitetnije odigra utakmicu.

"Utakmica protiv Borca treba biti pokazatelj kako trebamo igrati. Nisam pristalica da rezultat nije primaran u pripremnim utakmicama, a mi ćemo se truditi da uvijek postižemo dobre rezultate", kazao je Mičeta.

Kontrolne utakmice služe da se probaju određene varijante, a naročito u ovom dijelu priprema kada se kreira sastav, a i noge su teške od treninga, ali rezultat je isto važan za stabilnost i psihu ekipe.

Golove za Leotar su dali Perović dva, Komlen i Bokić - u ove tri pripremne utakmice.

Pripreme se nastavljaju po planu i programu, a dodatni problem je neizvjesnost što se tiče terena, jer je na Policama u toku izgradnja atletske staze oko igrališta. Ne zna se koliko će utakmica Leotar igrati kao domaćin, a i pitanje je gdje će se igrati utakmice - u Bileći ili Nevesinju.

Što se tiče pojačanja tu su Miloš Perović, Nikola Mrkaić, Marko Biberdžić, mladi  Jovan Bokić iz FK "Mladost" iz Gacka i povratnik  Milorad Cimirot.

U klubu se nadaju da će sa ovim pojačanjima uz starosjedioce uspjeti ostvariti cilj, a to je povratak u Prvu ligu Republike Srpske.