Neprijatan miris, koji se svakodnevno širi kod tunela u Starom gradu, rezultat je čestog vršenja male nužde od strane neodgovornih pojedinaca, kažu u "Komunalnom" za TrebinjeLive.info.

stari grad smrad (1).jpg

Njihovi radnici dva puta tokom dana - ujutro i poslijepodne, prazne kontejnere, a minimalno jednom sedmično se cijeli prostor kod tunela opere pod pritiskom vode, ali to, ipak, ne daje željene rezultate.

Znaju, kažu, da tokom noći oko kontejnera i neposredno uz zidine Starog grada neodgovorni pojedinci vrše malu nuždu, zbog čega se neprijatan miris širi tokom cijelog dana.

"Veliki problem su vrućine, jer se tada neprijatan miris još brže širi. Rješenje je da se postavi video nadzor, a da se oni koji ovo rade adekvatno sankcionišu", poručio je Nedeljko Lambeta, prvi čovjek "Komunalnog".

Za očigledan problem znaju i u gradskoj inspekciji. Problem je, navode, što se male nužde vrše, najčešće, tokom kasnih noćnih sati, pa je počinioce, maltene, nemoguće uhvatiti i napisati im prekršajne naloge.

"Smatramo da je rješenje video nadzor, kojim bi se svaki počinilac prekršaja kaznio", poručuju u inspekciji.

Trebinjci koje smo sreli kod tunela kažu nam da neprijatan miris osjete svaki put kada prođu, navodeći da se ovo ne bi smjelo dešavati u gradu kao što je Trebinje, a koji pretenduje da bude prepoznatljivo mjesto kulture i turizma.

"Zamislite samo da neko uzme i da se olakša kod zidina u Dubrovniku, pa svi bi skočili na noge - od policije do medija. Mora se ovo rješiti. Možda su rješenje češće kontrole policije ili možda kamere, pa onda objaviti javno video kada neko uradi to što ne bi trebao", kaže jedna prodavačica iz obližnje radnje.