Na daskama koje život znače trebinjskog Kulturnog centra, večeras su se predstavili članovi Bjelopoljskog pozorišta sa predstavom "Mirovna misija", koju je po tekstu Jovane Bojović, režirao i adaptirao Slobodan Marunović.

predstava mirovna misija 61 festival festivala (1).jpg

Ansambl čini sedam glumaca, koji su u više navrata nasmijali brojnu publiku, koja ih je u više navrata nagradila gromoglasnim aplauzom.

Komad, koji donosi priču o porodici, ljubavi, ali i prolaznosti, nedavno je na 48. Festivalu dramskih amatera Crne Gore proglašen za najbolji.

U pitanju su ljudi koje su društveno-političke okolnosti prislile da sreću potraže negdje drugo. Glavni junak komada - Veljko, koga glumi Sanjin Hajdaragić, ne živi loše, ima dobar posao, djevojku koja ga voli, prijatelje... Ali Veljko nije srećan. Stalno se svađa sa roditeljima, djevojka mu je dosadila, a najbolji prijatelj mu stalno prebacuje zbog propuštenih pijanstava.

predstava mirovna misija 61 festival festivala (2).jpg

Veljko odlučuje da napusti dom i ode u Avganistan, kao pripadnik mirovnih snaga. Ali, prije nego što ode, pristao je na sve što ga je činilo da se osjeća loše: ženi se sa djevojkom koja je u međuvremenu ostala trudna.

U predstavi igraju: Sanjin Hajdaragić, Predrag Vukojević, Sanja Ćirović, Deniza Halilović, Derviš Hadžikić i Damir Crnovršanin.

Treće takmičarske večeri 61. Festivala festivala nastupiće ansambl Kulturnog centra Kula sa predstavom "Rodoljubi", koju je po tekstu Jovana Sterije Popovića, režirao Dragan Ostojić.

Početak je u 20.30 sati.