U odbojkaškom kampu Vladimira Vanje Grbića, koji se održava na Zlatiboru od 18. juna do 28. jula, učestvovalo je i 18 odbojkašica Ženskog odbojkaškog kluba /ŽOK/ "Leotar" i Odbojkaškog kluba /OK/  "Leotar" zajedno sa tri trenera.

odbojkaski kamp vanje grbica 2018 (1).jpg

Trebinjci su bili u trećoj smjeni kampa koji je trajao od 8. do 18. jula, a za razliku od prošle godine, kada je smjena trajala sedam dana, ove godine je produžena na deset dana, tako da su se mladi odbojkaši duže mogli družiti i trenirati na ovoj prelijepoj planini.

Ovo je drugo učešće odbojkašica iz ova dva trebinjska kluba i nakon povratka u Trebinje imaju samo riječi hvale za organizaciju i način rada u kampu našeg proslavljenog odbojkaša.

Prema Grbićevim riječima, ovaj kamp predstavlja njegov način gledanja na odbojku i ne radi se samo na odbojkaškim elementima, nego je zastupljena i šira edukacija djece, sa ciljem usmjeravanja na pravilan fizički razvoj.

Na kampu je odrađena ortopedska dijagnostika kao što je status kičme i stopala djece, motorička dijagnostika koja je uključila aspekte sile, brzine i izdržljivosti, tehnička evaluacija, ho-socij bialna dijagnostika, edukacija trenera.

odbojkaski kamp vanje grbica 2018 (2).jpg

Kamp legendarnog odbojkaša okupio je 200 djece iz 19 zemalja, a priređen je i bogat prateći program uz gostovanje poznatih glumaca.

Specijalni gost kampa bio je jedan najboljih odbojkaša svih vremena Žilberto Amaurijo de Godoja Filja, svima poznat kao Žiba, koji je osvojio 29 trofeja u svojoj karijeri.