U toku su radovi na uređenju dijela rijeke Trebišnjice koji se zove Mala potočina, u narodu poznat kao "Ćatovića krak".

catovica krak radovi (2).JPG

Menadžment HET-a ima u planu da se sredi ovaj dio i napravi šetalište u dužini od 1.100 metara, kao i zid duž korita rijeke Trebišnjice kako bi se obezbijedio put.

"Želimo obezbijediti i ovaj put koji se uveliko koristi, kao i potok i na taj način da ovo bude lijep dio našeg grada", rekao je direktor Hidroelektrana na Trebišnjici Gordan Mišeljić.

Ovim radovima obezbjeđuje se i od poplava i velikih voda ostrvo rijeke Trebišnjice, a biće povećana i njena propusna moć na 60 kubnih metara vode u sekundi.

Izvršni direktor HET-a za proizvodnju i tehničke poslove Ilija Tamindžija, rekao je da je osnovni benefit realizacijom ovog projekta što će Grad Trebinje dobiti građevinsku urbanu zonu.

catovica krak radovi (1).JPG

Ispred izvođača radova, direktor "Herc gradnje" Dragan Aleksić je objasnio da se sada izvode radovi na funkcionalnom i vizuelnom uređenju Ćatovića kraka, proticajnog kraka kroz naselje Rastoci.

"Učinićemo sve da uredimo ovaj dio grada i dovedemo u funkciju saobraćajnicu koja trenutno nije adekvatno uređena i nije u skladu sa propisima. Urađeni će biti i rasvjeta i odvodi", naglasio je Aleksić.

Pošto je ovaj dio pod vodom potreban je jedan period da se isuši, a da bi se stvorio veći proticajni kapacitet spustilo se korito za jedan dio. 

Ovo je još jedna od investicija HET-a, a vrijednost ugovora  je oko 2.100.000 KM.

Izvođač radova je "Herc gradnja" iz Bileće.

Rok radova je oko 457 radnih dana, a ukoliko se građevinska sezona produži svi očekuju brži završetak radova od planiranog datuma.