Trebinjski korzo večeras je bio galerija na otvorenom, gdje su trebinjski fotografi prikazali prave umjetničke radove u okviru 11. klupske izložbe Foto-kino kluba Trebinje.

foto kino klub izlozba trebinje (2).JPG

Na izložbi su prikazani radovi 17 članova Foto-kino kluba, koji ove godine proslavlja jubilej - sedam decenija od osnivanja.

Predsjednik kluba Slavenko Vukasović, kazao je da je selektor izložbe bio Mirsad Mujanović, majstor fotografije iz Foto saveza BiH.

"Izloženo je 60 najboljih kolor i crno-bijelih fotografija, a motivi na fotografijama su uglavnom portreti, pejzaži i priroda“, naveo je Vukasović.

U kategoriji kolor fotografije prvo mjesto osvojio je Ninoslav Ilić za fotografiju „Pogledi“, druga nagrada pripala je Predragu Mucoviću za fotografiju „Možeš i ti“, dok je treća nagrada otišla u ruke Radoju Elezu za fotografiju „Amazonke“.

foto kino klub izlozba trebinje (1).JPG

Prvu nagradu u kategoriji crno-bijele fotografije dobio je Dušan Vuković za fotografiju „Dvoje pod drvetom“, druga nagrada pripala je Radoju Vukoviću za fotografiju „Stepenice vjere“, dok je treća nagrada dodijeljena Slađani Gajić za fotografiju „Molitva“.

Izložba fotografija je priređena u okviru manifestacije Trebinjsko kulturno ljeto i 9. Trebinjskih dana fotografije i biće otvorena nekoliko dana.