Na današnji dan prije devet godina tragično je nastradao džudista Miloš Mrdić.

milos mrdic godisnjica (1).JPG

Tom prilikom kraj porodične grobnice na groblju u Podgljivlju okupili su se članovi porodice, gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, mladi džudisti, učesnici Džudo kampa koji djeluju u sklopu Ljetne škole sporta i položili cvijeće na spomenik mladom sportisti.

Miloš Mrdić je bio nosilac velikog broja domaćih i međunarodnih priznanja, a uspio je da objedini titule kadetskog, juniorskog, mlađeg seniorskog  i seniorskog šampiona BiH.

Otac Miodrag Mrdić zahvalio se svim sportskim radnicima, sportistima, ljudima koji se već devet godina okupljaju kraj spomenika da odaju počast Milošu. 

"Da je grad Trebinje mogao da vrati Miloša među žive to bi i učinio, i moja porodica je veoma zahvalna na svemu što je urađeno. Grad je prepoznao da je Miloš bio veliki šampion i na lijep način čuva uspomenu na njega, imamo Memorijalni turnir u džudou, a i sportska dvorana se zove po Milošu", rekao je Miodrag Mrdić.

Gradonačelnik Luka Petrović je istakao da se današnji dan posvećuje Milošu Mrdiću, najperspektivnijem džudo sportisti Trebinja i da Grad ima obavezu na sjećanje i Miloševu požrtvovanost davajući svoje zdravlje i vrijeme za sport.

"Moram da kažem da je ovo poziv svoj omladini da se bave sportom i Miloš će ostati u trajnoj uspomeni grada Trebinja jer je sa 17 godina proglašen najperspektivnijim sportistom i pokrenuo druge mlade ljude da se bave sportom, kao što je Nemanja Majdov, da marljivo treniraju i napreduju i da budu šampioni kao što je bio on", kazao je Petrović.

Koliko je veliko ime bio sa svojih 17 godina u džudou svjedoči i to da je okupio na devet godina od svoje smrti aktuelne i bivše evropske i svjetske prvake kao što su Srđan Mrvaljević, Larisa Cerić, Amer Mekić, Aleksandar Kukolj i drugi.

milos mrdic godisnjica 3.JPG