Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će Srpska i Srbija 4. avgusta u Bačkoj Palanci obilježiti 23 godina od progona srpskog naroda u hrvatskoj vojnoj akciji "Oluja".

vucic-dodik.jpg

Dodik je, poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, istakao da je to velika stvar za srpski narod.

Predsjednik Srpske je zahvalio Vučiću za pažnju koju pruža Republici Srpskoj kada je riječ o infrasturkturnim projektima, te naglasio kako je najvažniji među njima auto-put koji bi povezao Banjaluku i Beograd.

On je ponovio da Srpska ostaje privrežena da pravac puta, koji finansira Turska, bude preko Višegrada.

Dodik je istakao da je Vučića upoznao o prijetnjama ratom koje je uputio nekadašnji ratni komandant Armije BiH iz Srebrenice Naser Orić, za koje je naveo da su uznemiravajuće za srpski narod, ali i da su institucije Srpske spremne da daju odgovor.

Predsjednik Srpske je zahvalio Vučiću za veoma jasan stav da Srbija više neće dozvoliti nikakve "Oluje".

Dodik je napomenuo da Srpska podržava Srbiju kada je riječ o Kosovu i Metohiju.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je sa predsjednikom Republike Srpske razgovarao o infrastrukturnim pitanjima, povezivanju Republike Srpske i Srbije i Srbije i BiH.

"Srbija hoće da što pre poveže svoju teritoriju sa teritorijom Republike Srpske i BiH", istakao je Vučić.

On je istakao da je na sastanku bilo riječi o načinu obilježavanja stotinu godina od pobjede u Prvim svjetskom ratu, te da je dogovoreno formiranje radne grupe.

Prema njegovim riječima, bilo je riječi i o zajedničkim predmetima koje će izučavati djeca u školama Srpskoj i Srbiji.

"Veoma sam zadovoljan što imamo ovakvu vrstu veoma dobre komunikacije, razmene stavova i mišljenja", istakao je Vučić, te dodao da je Dodika informisao o svemu što se dešava sada u vezi sa Kosovom i Metohijom.