Na olimpijskom bazenu "Banje" u Trebinju od ponedjeljka, 16. jula počinje noćno kupanje, a biće organizovano i niz drugih sadržaja na vodi, po čemu će ovaj bazen biti svrstavan u rang onih najorganizovanijih u regionu.

olimpijski bazen trebinje

Direktor javne ustanove "Bazeni" Zoran Čučković rekao je Srni da će noćno kupanje biti organizovano od 20.00 do 22.00 časa. 

"Noćno kupanje smo prvi put uveli prošle godine, ali ovog ljeta smo uveli i neke novine samo da bi našim posjetiocima napravili potpuni ugođaj", kaže Čučković i dodaje da su postavljeni reflektori, a radiće i jedan bife. 

Čučković kaže da je cijena ulaznice tri KM, te da će bezbjednost biti na nivou. 

Nakon 50 godina na olimpijskom bazenu će 29. jula biti odigrana i prva vaterpolo utakmica. Čučković kaže da su ispunjeni svi uslovi za utakmicu, te ističe da će detalji biti poznati narednih dana. 

Rukovodstvo bazena i ove godine je organizovalo školu plivanja za djecu uzrasta od pet godina, za koju je zainteresovanost veoma velika. 

S obzirom na to da je ovo jedini bazen na području Hercegovine, u školu plivanja organizovano dolaze i neplivači iz osamdesetak kilometara udaljenog Gacka. 

Jedan od trenera Marko Samardžić kaže da je svake godine sve veća zainteresovanost i da djeca brzo usvajaju znanje. 

Na Olimpijskom bazenu "Banje" od ponedjeljka, 16. jula, počinje i novi program obuke rekreativnog plivanja za odrasle uz nadzor profesionalnog trenera. 

Polaznici u početku savladavaju tehnike četiri stila plivanja - kraul, prsno, leptir i leđno i tehniku disanja, a prije desetak dana počeo je program akva-aerobika. 

Trebinje je, uz Banjaluku, drugi grad u Republici Srpskoj u kojem postoje organizovani programi ove vrste vježbi.