Čkalja je bio štreber, perfekcionista, koji je znao da pređe nevidljivu liniju između profesionalizma i preglumljavanja. S druge strane, Paja Vuisić je pripadao drugoj školi glume, čistom naturalizmu.

paja i jare kamiondzije.jpg

U kadru su djelovali saglasno, kao da su scene pripremali u najvećoj ljubavi. O njihovom odnosu svjedoči Mirjana Vuisić, supruga velikana naše glume Pavla Vuisića.

– Ja Čkalju nikad nisam upoznala. Kad malo bolje pogledate Čkalju i Pavla, videćete da je to nemoguća fuzija. Čkalja je stopostotni glumac i do krajnjih granica je išao u svojoj glumi. Pavle uopšte nije bio glumac. Znao je da kaže: „Ja se samo ponašam.“ I istina je – celog se života ponašao – rekla je Mirjana novinaru Aleksandru Đuričiću u knjizi “Posle fajronta”, a prenosi Avaz.

Čkalja je glumio i preglumljivao, a Pavle je zbog toga ključao. Kada je Televizija Beograd desetak godina poslije serije i filma “Kamiondžije” željela da snimi nastavak “Kamiondžije ponovo voze”, Vuisić nije htio ni da čuje. Prvi put je prihvatio samo da bi se vidjela razlika, da pokaže šta je gluma, ali drugi put nije dolazilo u obzir.

– Uveravali su ga godinu. Kako sam ja u tom trenutku počela da gradim imanje, koje se i njemu dopalo, premerio je plac, izračunao koliko će koštati ograda i tražio honorar od 110.000 dinara. Producenti su poludeli jer je maksimalni honorar za glavne glumce iznosio 12.000 i nije postojala zakonska mogućnost da mu daju više. Samo je odmahnuo rukom. Onda su oni pronašli način da naprave videokasete koje će se prodavati gastarbajterima i osigurali mu traženi novac – kazala je ona.

Ali Pavle je imao novi zahtjev – honorar se mora povećati i Čkalji i to na barem na 50 hiljada. Tako je snimljen nastavak “Kamiondžija”.