Navijači "Partizana" i "Crvene zvezde" iz Trebinja ponovo su se međusobno sukobljavali, izazivajući tuče, a očigledna je i sve veća netrpeljivost, upozorio je prvi policajac Hercegovine Žarko Laketa.

tuca navijaca.jpg

"Policijska uprava prati kretanje navijača i policija je sve do sada što se dešavalo dokumentovala i informisala tužioca", istakao je Laketa.

On je dodao je u prošlom mjesecu izvršen pretres prostorija koje koristi grupa navijača "Partizana", te da su tom prilikom pronađeni određeni predmeti.

"Poznati su nam, nema potrebe da ih legitimišemo kao na početku i pokušavamo da držimo pod kontrolom sve”, rekao je Laketa.

On je napomenuo da je načelnik Sektora policije Siniša Laketa imao sastanke sa vođama ovih grupa gdje je dogovoreno da neće narušavati javni red i mir niti praviti krivična djela.

Laketa je upozorio da u navijačkim grupama ima maloljetnika i da pojedini roditelji ne vode brigu o svojoj djeci.

“U takve grupe su uključena djeca od 14 do 16 godina. Roditelji moraju voditi računa gdje su im djeca, moraju znati gdje je dijete od 16 godina u ponoć. Mi se trudimo da urazumimo navijačke grupe, koliko možemo to i uradimo”, rekao je Laketa.

On je apelovao da se i roditelji uključe u ovaj problem, ističući da ne može samo policija o njima da vodi računa.

“U više navrata, prilikom navijačkih nereda kada privedemo maloljetne navijače, roditelji bi samo došli i `pokupili` djecu kući. Neće da učestvuju u daljem radu i da zajedno sa nama pokušaju da riješe problem”, istakao je Laketa.

Učestale navijačke tuče u Trebinju bile su prisutne i u prethodnim godinama, a sve je kulminiralo velikom tučom na Bregovačkom bazenu prije nekoliko godina, kada je bilo više povrijeđenih.