Centar za održivi razvoj i ekologiju /CORIE/ iz Trebinja sprovodi projekat “Aktivizam mladih u lokalnoj zajednici”, a jedna od projektnih aktivnosti je izgradnja dječijeg igrališta u gradskom parku.

igraliste gradski park (4).JPG

Projekat se realizuje u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Finansijski je podržan i od strane grada Trebinja.

Za sada je postavljen jedan dio mobilijara za dječije igralište, u pitanju su dva tornja kule sa toboganima.

Drugi dio mobilijara će biti postavljen u narednom periodu, a obuhvataće klackalice, njihalice vrtuljke, ljuljaške i druge sadržaje za igru i zabavu djece.

"Cilj nam je da stvorimo što povoljnije uslove za igru i zabavu djece u gradskom parku, da djeca provode što više vremena na otvorenom prostoru uz međusobno druženje, da što manje vremena provode u stanu i kući uz kompjutere igrajući razne igrice i gledajući televizijske programe", kažu u CORIE.

igraliste gradski park (2).JPG

Trenutno su radovi u parku u završnoj fazi jer je stigla galanterija za ostatak staza koje nisu završene u proteklom periodu. 

“Nova galanterija je počela da se postavlja prije dva  dana i u narednih desetak dana nadamo se da će kompletne staze biti postavljene”, rekao je direktor Komunalnog  preduzeća Nedjeljko Lambeta.

Uporedo se radi i zid pored nekadašnje žive ograde visine 30 centimetara, koji će, ujedno, biti napravljen kao klupa, a iza koga će biti cvijećnjak.

igraliste gradski park (3).JPG

Lambeta je naglasio da će se rekonstruisati i mala Dučićeva fontana u zavisnosti koliko je to dozvoljeno.

APEL GRAĐANIMA TREBINJA

“Mole se svi građani od najmlađih do najstarijih da povedu računa o inventaru u Gradskom parku - prskalicama, klupama, kantama za smeće - da ih ne lome i uništavaju. Moramo ga čuvati i paziti jer je to najljepši park u Republici Srpskoj”, ističu nadležni.