Na stadionu malih sportova "Aleksandar Masleša" počela je ovogodišnja Olimpijada u malom fudbalu - tradicionalno kvartovsko takmičenje koje se održava po 62. put uz učešće 12 ekipa podijeljenih u dvije grupe.

olimpijada u malom fudbalu trebinje 2018 (3).JPG

Otvarajući Olimpijadu načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Zoran Milošević je naglasio da je najveća vrijednost Olimpijade održavanje jedne uspješne tradicije i podsticanje timskog rada, solidarnosti i jačanje duha psihofizičkih osobina i humanosti.

Mirko Berdović je legenda Olimpijade koji je svojim majstorijama godinama oduševljavao publiku jer je učestvovao 30 godina aktivno i uvijek za istu ekipu "Vagon stanica".

olimpijada u malom fudbalu trebinje 2018 (2).JPG

"Bili smo urođeni talenti. Prije se igralo da se izigra i nije bilo važno ko će da pobijedi. Danas se igra taktički i na gol", kazao je Berdović.

Ove godine promijenila su se neka pravila za Olimpijadu, a to je vraćanje na staro kvartovsko takmičenje, jer  mogu igrati samo oni koji su prijavljeni i imaju ličnu kartu izdatu  u Trebinju.

Prema riječima komesara Olimpijade Petra Čolovića, ovo je donijeto da bi bili veći motivi za igrače i da se vrati na ono istinsko kvartovsko takmičenje.

"Olimpijadu  vraćamo na taj nivo, a pored toga, kad želimo imati veći kvalitet imamo turnire otvorenog tipa gdje može učestvovati ko god želi", rekao je Čolović

Nagradni fond je ostao isti kao i prošle godine pa će pobjednik dobiti 3.000KM, drugoplasirana ekipa 1.000 KM, a trećeplasirana 600 KM.

Prvog dana takmičenja, odigrane su tri utakmice "A" grupe u kojoj je branilac trofeja "Hrupjela" rezultatom 9:1 pobijedio "Lastvu". U drugoj utakmici večeri "Gorica" je pobijedila "Tini-Stanicu" sa 4:3. Završnica večeri bila je i najuzbudljivija utakmica jer je nakon regularnog dijela meča, koji je završio rezultatom 1:1, "Gučina" slavila protiv "Glavne ulice" sa 3:2.

olimpijada u malom fudbalu trebinje 2018 (1).JPG

Zbog Svjetskog prvenstva u Rusiji slobodni dani su utorak i srijeda, pa će prvo kolo grupe "B" biti odigrano u četvrtak, 12. jula.

Organizator Olimpijade je Javna ustanova "Trebinjesport", a pokrovitelj Grad Trebinje.