U prepunoj pozorišnoj sali Kulturnog centra u Trebinju, sinoć je izvedena monodrama "Šta me snađe" Anđelke Prpić, po tekstu Nebojše Romčevića, a u režiji Branka Đurića Đure.

andjelka prpic trebinje monodrama (2).JPG

U 90. minuta monodrame, Anđelka predstavlja lik bankarke Jovanke Joke Jakovljević koja se nalazi pred dilemom: čast i bračna vjernost ili uspon u karijeri?  Anđelka je u predstavi bila i Joka, pripovjedač, policajac, majka, baka, anđeo, đavo, kuma, psiholog... 

Nakon završetka monodrame sa osmijehom na licu podijelila je svoje prve utiske. Smijeh, komunikacija sa publikom, koja je aktivno učestvovala tokom predstave govorile su više od riječi.

"Namjera nam je bila da zadovoljimo publiku, ali nisam znala šta da očekujem iako znam da odavde potiču sjajni pisci, književnici, glumci i reditelji i imala sam veliku odgovornost pred publikom koja je navikla na velika imena. Kad je publika negovana onda je sa njom i najlakše raditi", istakla je Prpić.

Njoj puno znači publika u predstavi, jer je sama na sceni, a kako nema partnera onda joj je to publika koja joj daje snagu i gura glumca samo naprijed da što bolje odigra tu ulogu.

Prema njenim riječima, na prvi pogled je ovo pitko, tema je poznata, komedija je, ali humor nije na prvu loptu i duboka je poruka.

"Kad si željan tog posla koji radiš onda je to neiscrpan izvor", rekla je Prpić.

andjelka prpic trebinje monodrama (1).JPG

Sa Romčevićevom suprugom je najbolja prijateljica i onda je on napisao tekst za nju. Imala je veliku tremu prije nego je dobila tekst. Kad je počela da ga čita zaljubila se u njega, ali se i uplašila od količine likova, promjena - kako će se snaći, hoće li to ljudima biti jasno!?

Sve je to leglo kroz probe i sada se u monodrami osjeća veoma komotno.

"Ono čega sam se najviše plašila bio je pripovedač, a sad uživam u toj ulozi. To je prostor u kome se mogu najviše opustiti, dodati i sa publikom komunicirati", istakla je Prpić.

Anđelku Prpić, osim serija "Ulica lipa", Gorki plodovi", "Naša mala klinika", "Žene sa Dedinja", "Andrija i Anđelka"..., znamo i kao voditelja "48 sati svadba", "Bulevar u 5 do 5", " Noćni TV projekat"...

Po prvi put je u Trebinju iako su joj svi govorili da je grad lijep i žao joj je što ranije nije dolazila. Šetala je pored rijeke, vidjela Stari grad...