Fudbaleri "Leotara" počeli su sa pripremama za sezonu 2017/2018. godine u Drugoj ligi Republike Srpske - grupa istok.

fk leotar 2.JPG

Na treningu je bilo 18 fudbalera, trojica su bila opravdano odsutna - Andrić, Ramić i Brković, ali su viđena i tri nova lica na koje trener Rajko Mičeta računa u novom prvenstvu.

Sva trojica su porijeklom iz Bileće, Miloš Perović koji je u protekloj sezoni igrao za FK "Sloboda" iz Mrkonjić Grada povratnik je na Police, Marko Biberdžić koji je igrao za FK "Napredak"- Donji Šepak, a koji je prošao omladinsku školu FK "Radnik" iz Bijeljine i Nikola Mrkaić koji je prošao omladinsku školu FK "Partizan", a došao je iz FK "Radnik"-Bijeljina.

U toku priprema očekuju se još dva pojačanja i to na manevarskim pozicijama gdje je bilo problema jer je bilo dosta šansi, ali mala realizacija.

"Prošlu sezonu smo afirmisali neke mlade igrače koji bi sad u ovoj sezoni došli do izražaja. Leotar treba što prije da izađe iz ove lige i napravi iskorak i zbog sporta u gradu i zbog mladih igrača", rekao je trener Leotara Rajko Mičeta.

fk leotar (2).JPG

U proteklom periodu došlo je do stabilizacije kluba i ima problema samo sa naslijeđenim dugom, a tekuće obaveze su se sve ispunjavale. Nije došlo do novih dugovanja, a neka stara su se riješila.

Klub pravi određene rezultate koji nisu zadovoljavajući zbog lige u kojoj se nalazi, ali rezultati u Kupu BiH i Republike Srpske i dioba drugog i trećeg mjesta su za sada zadovoljavajući.

"Treba se napraviti iskorak jer Leotar to zaslužuje i bitno je da pripreme odradimo na pravi način i kroz kontrolne utakmice dođemo do željene forme", naglasio je Mičeta.

Uprava kluba gledaće da što više pripremnih utakmica odigra na gostujućim terenima da se igrači pripreme za mogućnost neigranja utakmica na svom terenu.

Ekipi je potreban teren kao i navijači da sve to isprate i daju podršku svom Leu.

Ako dođu nova pojačanja biće to opet iz Hercegovine jer uprava Leotara želi da na Police dođu najbolji iz regije i da Leo bude nosilac pozitivnih strana vezanih za fudbal.

"Potrebno nam je da u miru, teškom i napornom radu bez obzira na neke probleme, tipa terena, krenemo svi zajedno i dođemo do željenih rezultata", kazao je Mičeta.

Očekuje se podrška i sa tribina, na ulici, u gradu, ali i od opštine, a treba naglasiti da je protekla sezona ispoštovana što se tiče materijalnih sredstava i nema dugovanja prema igračima.