U Okružnom sudu u Trebinju počelo je suđenje našem sugrađaninu Spasu Milišiću /30/, koji je osumnjičen da je u februaru ove godine u kafiću "Merlo" u Trebinju, nožem zaklao sugrađanina Nemanju Šupljeglava /29/.

sud-cekic.jpg

U sudnici su danas saslušani svjedoci optužbe - otac pokojnog Nemanje Savo Šupljeglav, radnik "Merloa" Pero Milošević, kog je Milišić nožem ubo u predjelu ruke, te očevici Bojan Marić, Svetko Glibo i Miloš Kuljić.

Na suđenju se čulo da Milišića optužnica tereti da je kobne noći, 11. feruara oko tri sata, na podmukao način ubio sugrađanina Nemanju Šupljeglava i teško povrijedio Pera Miloševića, radnika "Merloa".

Optuženom je stavljeno na teret i neovlašćeno držanje i nošenje vatrenog oružja i municije - puške M-48 napunjene sa pet metaka i metkom u cijevi, lovačke puške napunjene sa dva patrona, deset metaka i lovačkog pojasa sa deset patrona.

Na teret mu se stavlja i da je neovlašćeno držao biljnu smolu hašiš u količini od 37,3 grama.

Za ovakva krivična djela zaprijećena je kazna zatvora od najmanje deset godina do dugotrajnog zatvora.

Podsjećamo, ubistvu je, kako je to otkrila istraga, prethodila prepirka između Milišića i Šupljeglava, nakon koje je Milišić napustio "Merlo", otišao do svoje kuće u selu Bihovi, iz koje je uzeo nož i zatim se vratio u ugostiteljski objekat i izvršio ovo teško krivično djelo, ubodima nožem u predjelu Šupljeglavovog vrata.

U tim momentima, Milišića je pokušao da onesposobi Pero Milošević, koji je usljed toga zadobio prostrelne rane na ruci.

Milišić je nakon ovoga pobjegao u Bihove, gdje se naoružao i sakrio, a trebinjska policija ga je uhapsila u neposrednoj blizini seoskog groblja.

Nastavak glavnog pretresa je zakazan za 9. jul.