Prije dvadesetak dana završeno je prvenstvo Druge lige Republike Srpske - grupa istok u fudbalu, u kome je FK "Leotar" bio na diobi drugog mjesta zajedno sa FK "Famos" iz Istočne Ilidže.

fk-leotar-krupa.jpg

U situaciji u kojoj se nalazi trebinjski klub tokom zadnjih godina, u ovom kolektivu nisu nezadovoljni postignutim rezultatima u prošloj sezoni. 

Istorija, renome i tradicija Leotara nije u skladu sa ligom u kojem se sada takmiči, ali u prošloj sezoni ušlo se sa željom da se afirmišu mlađi igrači iz sopstvenog pogona, da se u Kupu Republike Srpske i BiH što dalje dogura, a u prvenstvu da se bude pri samom vrhu.

"Afirmisani su mlađi igrači - Perišić, Vučić, i sa te strane zadovoljstvo postoji, došli smo do polufinala RS gdje smo izgubili od FK "Krupe", a u Kupu BiH smo ušli među 16 ekipa", podsjetio je trener Rajko Mičeta.

Moralo se i kalkulisati jer je na raspolaganju bilo samo 18 igrača i to sa tri golmana. Ipak, sve se to je iznijeto na dobar način gdje su veliki doprinos dali stariji igrači.

PLANOVI ZA NAREDNU SEZONU

U Leotaru kažu da će se potruditi svim snagama i svojim kapacitetima da se u narednoj sezoni napravi iskorak naprijed.

"Potreban je taj iskorak zbog ovih mladića koji treba da napreduju, a isto tako i zbog ljubitelja fudbala koji žele da prisustvuju što jačim utakmicama", kazao je Mičeta.

Ono što je za sada planirano za prelazni rok urađeno je, pa su dovedena tri igrača - Miloš Perović koji je u protekloj sezoni igrao za FK "Sloboda" iz Mrkonjić Grada, Marko Biberdžić koji je igrao za FK "Napredak" iz Donjeg Šepka i Nikola Mrkaić iz FK "Radnik" iz Bijeljine.

Trojica novih igrača predstavljaju kvalitet i kvantitet za trebinjskog drugoligaša.

"Razgovaramo sa još dva-tri igrača da osvježimo i ojačamo naš igrački kadar i da od početka prvenstva pravimo rezultate koji su u skladu sa renomeom kluba", istakao je Mičeta.