Srpski košarkaš Nikola Jokić zvanično je potpisao novi ugovor sa "Denver Nagetsima" po kojem će za pet sezona zaraditi 146,5 miliona dolara. Potpisivanjem ovog ugovora, Jokić je postao najplaćeniji srpski sportista svih vremena. 

nikola-jokic.jpg

Kao što je bilo najavljeno prije nekoliko dana kada su "Nagetsi" odlučili da iskoriste opciju da ovog ljeta učine Jokića ograničenim slobodnim agentom, a onda mu ponude maksimalan ugovor, srpski košarkaš je prihvatio uslove i postaće osovina franšize koja ima velike ambicije, prenosi B92. 

Dozvolivši Jokiću da postane ograničen slobodan agent, "Nagetsi" su pokazali dobru volju prema srpskom košarkašu jer su mogli da ga plate samo 1,6 miliona naredne sezone, ali su ujedno i izbjegli mogućnost da on sljedećeg ljeta izabere ponudu nekog drugog tima, jer u ovom slučaju tim iz Denvera može da izjednači svaku koju dobije. 

Osim toga, "Nagetsi" su "vezali" Jokića za sebe na duži period i time pokazali da će on i u budućnosti biti kičma oko koje će graditi tim čiji je osnovni cilj plasman u plej-of NBA lige. 

Jokić se u protekle tri sezone istakao kao jedan od najboljih centara NBA lige, a posebno je skrenuo pažnju jedinstvenim dodavanjima. 

Prošle godine je prosječno bilježio 18,5 poena uz 10,7 skokova, 6,1 asistencija i 1,2 ukradene lopte za 32,5 minuta po meču na 75 utakmica.