Predsjednik Komiteta za nagrade i titule Ruske Federacije Vladimir Šihaljejev, uručio je trebinjskom profesoru srpskog jezika Milani Babić orden "Za ljubav i strepljenje" zbog izuzetnih zasluga za Rusiju i društvo, visoki profesionalizam, višegodišnji plodotvorni rad na dobrobiti otadžbine i aktivnu društvenu poziciju.

milana babic orden rusija.jpg

Babić predvodi Književno udruženje „Susret“, koordinator je za školsku omladinu Međunarodnog saveza „Nasljednici pobjede“ za područje Balkana i predsjednik isturenog odjeljenja Udruženja dramskih pisaca Srbije za područje Trebinja i Republike Srpske u cilju jačanja kulturnih veza među srpskih zemljama.

"Hvala svima koji su mi otvorili svoja vrata za saradnju i koji su uvidjeli značaj jačeg povezivanja sa Ruskom Federacijom na svim nivoima, a posebno na kulturnom i duhovnom planu", istakla je Babić.

Priznanja su uručene i istaknutim firmama i pojedincima koji su dali značajan doprinos u razvoju privredne, kulturne, prosvjetne, humanitarne, sportske i druge saradnje između Rusije i Srbije i Republike Srpske.