Gradski savjet Trebinja formiran je danas kao savjetodavno tijelo koje će okupljati sve nekadašnje nosioce vlasti, a sada su u penziji.

gradski savjet trebinje.jpg

Gradski savjet broji 27 članova koji su nekad obavljali važne funkcije u javnom, privrednom i društvenom životu i rješavali važne probleme Trebinja. 

Najstariji od njih je dugogodišnji direktor "Hidroelektrana na Trebišnjici" Rade Runjevac, a najmlađi bivši direktor Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske Milenko Čokorilo. 

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je da je napravljeno tijelo koje je spremno da pomogne svojim savjetima. 

"Oni će nam pomoći svojim prijedlozima, preporukama i sugestijama. Imaju svoje ideje i spremni su da nam pomognu u problemima na koje mi nailazimo, jer su ih oni već prošli i iskusili. Mislim da će nam Savjet pomoći da mnoge probleme brže prebrodimo", rekao je Petrović nakon konstitutivne sjednice Savjeta. 

On je dodao da je na ovaj način postignuto ono što je veoma važno za Trebinje. 

"To je jedinstvo i ljubav prema Trebinju i mladim ljudima koje želimo da zadržimo u našem gradu i upravo nas je ta ljubav prema Trebinju okupila i napravila jedinstvo i jednostavno želimo da Trebinje ostavimo mlađim naraštajima ljepše nego što je to sada", naglasio je Petrović. 

On je precizirao da su svi članovi Savjeta izrazili spremnost da učestvuju u razvoju grada, te da su svi zadovoljni trenutnim aktivnostima i bez ikakve ostrašćenosti žele da daju doprinos za razvoj Trebinja. 

Prema njegovim riječima, Gradski savjet ima i svoje zadatke, koji su definisani u konstitutivnom dokumentu i prva radna sjednica biće održana već krajem narednog mjeseca. 

"Tada ćemo da ocijenimo dosadašnje socijalne i investicione programe, Strategiju razvoja grada Trebinja i da rješavamo probleme koji budu izneseni na tom sastanku", naveo je Petrović. 

On je rekao da su željeli da okupe ljude koji su prošli mnoge probleme u interesu Trebinja, jer vjeruju da neke stvari mogu biti urađene brže, kvalitetnije i da se može uraditi više. 

"I zato je Gradski savjet Trebinja tijelo koje će imati odijeka na buduće naraštaje i na buduće nosioce vlasti jer će morati da razmišljaju na jedinstven način, da okupljamo, zbližavamo ljude i na taj način pomažemo razvoju našeg grada i zajednice", zaključio je Petrović.