Pletene torbe - trend koji je osvojio Instagram uzduž i poprijeko u rekordnom roku i zvanično otvorio sezonu ljetnih modnih dodataka.

pletene torbe (4).jpg

Ono što najviše volimo kod njih, jeste njihova raznolikost i, naravno, taj boho šmek kojim odišu i koji svakoj kombinaciji daje neku posebnu notu.

U današnjem tekstu osvrćemo se na neke od najpopularnijih modela pletenih torbi koje možete naći na tržištu i dajemo inspiraciju kako da ih nosite i kombinujete.

Polukružna

Ubjedljivo najpopularniji model je polukružna pletena torba koji je još prošle godine lansirao brend cultgaia.com.

Možete je vidjeti u nebrojeno modnih kombinacija širom Instagrama, a naravno, savršeno se uklapa uz ljetni boho stil.

pletene torbe (1).jpg

Posebno nam se dopada način na koji je mnoge modne blogerke čine jedinstvenom, a to je uz pomoć marama različitih boja i dimenzija koje jednostavno vežu oko ručke torbe.

Okrugla

Drugi podjednako popularan model jeste okrugla pletena torba na dugački remen, koja se nosi okačena o rame.

pletene torbe (2).jpg

Kao i prethodni model daje mnogo mogućnosti kombinovanja.

Nemojte da vas zavara njihov oblik. I te kako su prostrane i u njih može da stane zaista dosta sitnica koje su vam neophodne za svaki dan.

A tržište nudi modele u različitim veličinama tako da možete odabrati onu idealnu za sebe.

Poput korpe

Ovo je najstariji i zapravo izvorni oblik pletene torbe koji porijeklo vuče još iz tradicije. Nekada su služile ženama sa sela da u njih skupljau voće i povrće, a danas su dio modne elite.

pletene torbe (3).jpg

Danas ih možete naći u najrazličitijim oblicima - manje, veće, sa poklopcem ili bez njega. A takođe, možete ih kombinovati na različite načine, dodati neke detalje poput marame, kićanki ili broša...

Sve u svemu, pletena torba, bez obzira na model za koji se odlučite je modni detalj koji ovog ljeta morate imati.