Listu Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ za Narodnu skupštinu Republike Srpske u izbornoj jedinici devet predvodiće generalni sekretar te stranke i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, dok će na čelu liste Srpske demokratske stranke /SDS/ biti dvodecenijski načelnik Gacka Milan Radmilović.

politicke-partije.jpg

Međutim, trebinjski Gradski odbor SDS-a predložio je da nosilac liste za izbornu jedinicu devet bude Branko Butulija, ali će konačan prijedlog ka glavnom odboru uputiti regionalni odbor.

Ono što je sada već izvjesno, regionalni odbor će predložiti Milana Radmilovića.

Prvi na listi Partije demokratskog progresa /PDP/ biće odbornik u Skupštini grada Trebinja Ljubiša Krunić, dok će na čelu liste Socijalističke partije biti prvi čovjek gatačkih socijalista Maksim Skoko.

U Demokratskom narodnom savezu /DNS/, kako je juče odlučio glavni odbor, pod rednim brojem jedan na listi će biti Spomenko Stojanović, direktor Šumskog gazdinstva Foča, dok će Narodni demokratski pokret /NDP/ predvoditi njegov sugrađanin Zdravko Krsmanović.

Na listama za Narodnu skupštinu, bar što se tiče Trebinja, trebalo bi da se nađu i SNSD-ovi Gordan Mišeljić, Ljubica Miljanović i Valerija Lakić, SDS-ov Branko Butulija i Nebojša Vukanović /Savez za red i pravdu, kao koalicioni partner, čije postavljanje na listu nije prijedlog lokalnog SDS-a već je dogovor na višem nivou, prim. aut./, socijaliste će predstavljati Rajko Ćapin, DNS Petar Ivanković, a NDP predsjednik trebinjskog odbora Slavko Drašković.