U Gradskoj upravo našeg grada danas je priređen prijem za 50 djece i nastavnika sa Kosova i Metohije - iz Zvečana, koji danas završavaju posjetu Trebinju i koji se, kako su rekli, uživali kod svojih drugara i sa puno utisaka se vraćaju kući.

djeca kosovo i metohija.jpg

Slađana Fićević, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Zvečana je rekla da je ovo druga godina kako djeca sa sjevera Kosova dolaze u Trebinje, te da su njihovi utisci predivni.

„Ono što smo mi ovde imali, ne može se opisati, samo se može doživjeti. Imate prelep grad, koji se stalno gradi, iz godine u godinu je sve lepši“, navela je Fićević.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović smatra da je posjeta djece sa Kosova i Metohije Trebinju i Srpskoj dobra praksa, kako bi učenici i njihovi nastavnici iz južne srpske pokrajine vidjeli gdje još ima srpskih zemalja mimo njihove zajednice.

„Mi znamo da je na Kosovu i Metohiji veoma teško, pratimo šta se tamo dešava i zato mislimo da je dobro da budete sigurni da imate oslonac u nama – u Trebinju, u Srpskoj i Srbiji, jer se u životu ne može bez oslonca, bez prijatelja“, rekao je gradonačelnik Petrović.

On je naveo da će Grad Trebinje biti i ubuduće uz narod na Kosovu i Metohiji u skladu sa svojim mogućnostima.

Tokom boravka u porodicama vršnjaka u Trebinju djeca sa Kosova i Metohije imala su organizovane posjete ustanovama kulture u gradu i turističke obilaske.

kosovo i metohija djeca trebinje 2018.jpg