Opštine Nevesinje, Gacko i Bileća već nekoliko časova su bez električne energije zbog kvarova na prenosnoj mreži koja je u nadležnosti "Elektroprenosa BiH", rečeno je Srni u preduzeću "Elektro-Hercegovina" Trebinje.

struja.jpg

Za sada je neizvjesno kada bi moglo biti normalizovano elektrosnabdijevanje u ovim hercegovačkim opštinama. 

Zbog kvarova na mreži "Elektroprenosa" danas u poslijepodnevnim časovima i na području grada Trebinja bilo je više kraćih prekida u napajanju. 

Izvršni direktor za tehničke poslove u "Elektro-Hercegovini" Nebojša Rikalo Srni je potvrdio da je kvar u trafostanici Trebinje jedan, koja je u vlasništvu "Elektroprenosa" prouzrokovao prekid u napajanju Bileće i Gacka. 

"Ove opštine imaju mogućnost alternativnog napajanja iz pravca Nikšića, ali je i ovaj dalekovod u prekidu", naveo je Rikalo. 

On je rekao da je zbog kvara na visokonaponskom prekidaču u trafostanici "Elektroprenosa" u Mostaru obustavljeno i napajanje Nevesinja. 

"Ovo postaje čest slučaj da zbog kvarova na prenosnoj mreži kompletne hercegovačke opštine ostaju bez struje duže vremena", napomenuo je Rikalo. 

Rikalo je dodao da je "Elektro-Hercegovina" više puta apelovala da "Elektroprenos" investiciono, ali i organizaciono djeluje da bi se ove situacije izbjegle.