U pozorišnoj sali Kulturnog centra sinoć su gledaoci mogli da prisustvuju "Otvorenom danu" Kulturne scene "Male stvari" na kojima je odigrano pet predstava nastalih u pozorišnim radionicama u sezoni 2017/2018. godine.

otvoreni dan (1).JPG

Dvadeset godina rade se pozorišne radionice u kontinuitetu u Trebinju i jedna godina u Gacku i došlo se na ideju da se na kraju sezone najuspješnije predstave nastale u protekloj sezoni izvedu na jednom mjestu.

Najmlađi polaznici iz Trebinja, stariji osnovci iz Gacka, stariji osnovci iz Trebinja, srednjoškolci iz Gacka i Trebinja gotovo šest sati igrali su na daskama koje život znače.

Preko 60 mladih glumaca pokazalo je publici šta su sve radili u protekloj godini.

Predstave "Kapetan Džon Piplfoks", "Sumnja" i "Romeo i Julija-Hepi end" su učestvovale na festivalima u BiH i osvojile su mnogobrojne nagrade.

"Ideja je da pozorišni Otvoreni dan postane tradicionalan na kraju sezone i da se svi polaznici tokom tog dana druže, jedno drugo podrže u radu, da razmijene mišljenja, a to je i jedna od misija pozorišnih radionica", rekao je Željko Milošević.

Ideja je da se pozorišna sezona sa predstavama završava u Trebinju, a u Gacku otvara tako da će se u septembru zajedničkim nastupom otvoriti nova sezona pozorišnih radionica.

Treba istaći da su u svakoj od tri predstave pozorišnih radionica iz Trebinja grale  sestre Šošo i to Lidija, Nataša i Maja.

otvoreni dan (2).JPG

Na kraju su svi polaznici dobili diplome za učešće u pozorišnim radionicama.