U Trebinje je po drugi put stiglo 50 djece, učenika osnovnih škola iz Zvečana, koji u Republiku Srpsku dolaze u okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", čiji je organizator humanitarno udruženje "Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji" iz Banjaluke.

djeca sa kosova u trebinju.JPG

Nakon 15 sati vožnje autobus, učenike dočekali roditelji i djeca tri trebinjske osnovne škole kod kojih će biti smješteni tokom boravka u našem gradu.

Ispred Grada Trebinja mališane sa KiM je dočekao načelnik odjeljenja za društvene djelatnosti Zoran Milošević.

"Ovo je najmanje što možemo uraditi za naše sunarodnike koji žive u teškim uslovima. Ovo puno znači za sve njih i zahvaljujem se u ime Gradske uprave svim roditeljima koji su će biti domaćini djeci sa KiM", poručio je Milošević.

Gradska uprava se potrudila da u narednih sedam dan napravi bogat program za sve goste.

Nastavnik Nebojša Elezović iz Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Zvečana, kazao je da je po prvi put u Trebinju i da mu je drago što ima priliku da posjeti najjužniji grad Republike Srpske.

Među djecom sa Kosova i Metohije je i David Marković, koji po prvi put dolazi u Republiku Srpsku i Trebinje.

IMG_8884.JPG

"Za mene dolazak u RS predstavlja jedno veliko iskustvo jer prvi put dolazim u goste jednoj porodici toliko dana. Nadam se da ću se lijepo provesti u sljedećih sedam dana", rekao je Marković.

Ovo je sedmi put da djeca sa Kosova i Metohije dolaze u Republiku Srpsku i u našem gradu boraviće do 23. juna.