U Omladinskoj školu Fudbalskog kluba /FK/ “Leotar” i ove godine su vrijedno radili, čemu u prilog idu odlični rezultati kadeta i pretpionirske selekcije, koje su u svojim uzrasnim kategorijama ostvarile odlično prvo, odnosno drugo mjesto na nivou Republike Srpske.

fk leotar kadeti pretpioniri (1).jpg

Iako se ne mogu pohvaliti uslovima u kojima rade, to nije spriječilo trenerski i igrački kadar da i po nekoliko puta sedmično vježbaju, uigravaju fudbalske finte i pripremaju se za veliku fudbalsku scenu kao što su to do sada uradili nekadašnji polaznici ove škole, poput Mijata Gaćinovića i Gojka Cimirota.

Rezultati i uspjeh ne dolaze sami po sebi i za njih se treba dosta truditi, a uz to i izdvojiti vrijeme, prilagoditi obaveze i pripremiti se na neuspjehe. I upravo u danima dok u Rusiji gledamo najbolje svjetske fudbalere, iz Leotarove škole stigle su nam lijepe vijesti.

Naime, kadeti su osvojili prvo mjesto, nakon što su u finalu pobijedili ekipu rogatičke “Mladosti”, dok pretpioniri u finalu nisu uspjeli da savladaju banjalučki “Borac”, pa su morali da se zadovolje sa srebrnom medaljom.

I ostale selekcije imaju zapažene rezultate u svojim rangovima, gdje se nalaze pri samom vrhu takmičarskih tabela.

Rukovodilac Omladinske škole Oleg Ćurić, kaže za TrebinjeLive.info da, iako je seniorski tim u veoma teškoj situaciji, da klub iz Polica ima na koga da se osloni – na mlade nade koje iz dana u dan sve više napreduju i čije fudbalske karijere tek trebaju da zaintrigiraju domaću, ali i evropsku javnost.

“Morali bi uslovi u Omladinskoj školi da budu bolji, ali, nažalost, šta je tu je. Borimo se koliko možemo, i djeca i treneri ulažu veliki napor da uspiju. Trud uvijek pobijedi, a vjerujem i da naš klub čekaju bolji dani”, kaže Ćurić.

Treniraju na improvizovanim terenu u bivšoj kasarni, pa sa radošću čekaju i najavljenu izgradnju fudbalskog igrališta sa vještačkom travom. Dobro že im doći da ugoste ekipe iz regiona, da omladinci što više igraju i prikazuju svoje znanje na terenu.

“Sadašnji teren, ako se uopšte tako može i nazvati, nije uslovan za bilo kakvu vrstu utakmice. Ali, mi zajedno, uspjevamo da ga iskoristimo na najbolji način, što prikazuju i rezultati na koje smo iz godine u godinu sve ponosniji”, napomenuo je Ćurić.

leo.jpg

Dodatna podrška grada bi im dobrodošla, jer u školi na treninge redovno dolazi oko 200 dječaka, različite uzrazne dobi, sa kojima radi devet trenera sa UEFA licencom

Istog mišljenja su i treneri kadeta Siniša Berdović i pretpionira Pajo Janković.

Kontinuiran rad sa djecom, lijepo druženje i dobri rezultati dodatni su im motiv da i u narednom periodu nastave sa još intenzivnijim radom. Slijede odmor i ljetni predah, a nakon toga novo okupljanje, treninzi i pripreme za nove pobjede.