Miloš Bodiroga je pobjednik biciklističke trke "Za sirac sira", koja se po sedmi put održala u selu Žakovo.

za sirac sira 2018 (4).JPG

Za razliku od prošlih godina, organizatori su pripremili novu rutu staze koja je duga 4.400 metara, atraktivnija je jer ima više krivina, livada, šumskog puta, ali je i bezbjednija jer se otvara mogućnost trke sa vožnjom u više krugova.

Oko 50 takmičara u četiri kategorije - Elit, od 12 do 15 godina, ispod 12 godina i rekreativci, borilo se za medalju, diplomu, pehar i nagradu sir "škripavac".

Za pobjednika trke Miloša Bodirogu ovo je nova staza, iako se prije nekoliko dana prvi put upoznao sa njom. Njemu odgovara ova staza jer većinom vozi ovakve trke.

"Staza je kružnog tipa sa puno specifičnih detalja, brza je. Staza je kao stepenice, jer ima dosta kamenja, a vrijeme koje sam postigao slično je prošlogodišnjem na kraćoj stazi", istakao je Bodiroga.

U konkurenciji "Elit" prvo mjesto za žene je osvojila Spomenka Perišić koja je bila jedina žena učesnik na stazi dugoj 4.400 metara.

za sirac sira 2018 (3).JPG

"Nagovorili su me da se takmičim. Bilo je teško, ali lijepo i uspjela sam doći do cilja", zadovoljna je bila Perišić.

Mitar Miljković i Maja Bodiroga (Miloševa sestra) osvojili su prvo mjesto u konkurenciji od 12-15 godina.

"Ovo je fin način da se djeca bave sportom i da izađu u prirodu, a ja ću i u budućnost dolaziti na ovu trku", rekla je Maja.

Najmlađa učesnica je bila šestogodišnja Ksenija Kovač, koja vozi biciklo već dvije godine, a najstariji Vojislav Prelević.

za sirac sira 2018 (2).JPG

U konkurenciji do 12 godina za muškarce pobijedio je Nikola Spaić, a u ženskoj konkurenciji Doroteja Domazet.

Organizatori trke ke Planinarsko društvo "Vučji zub" iz Trebinja, u kome kažu da su zadovoljni odzivom takmičara, a posebno u konkurenciji od 15-20 godina.

"Krenuli smo sa entuzijazmom i šaljivim tonovima da popularišemo biciklizam i sela, mještane, proizvode, a trka se podigla na veći novi. Samim tim i u organizacionom smislu ima veće zahtjeve", kazao je Mićo Milošević, predsjednik Biciklističke sekcije Planinarskog društva "Vučji zub".

za sirac sira 2018 (5).JPG

za sirac sira 2018 (1).JPG