Na posljednjoj sjednici Vlade Srbije, u četvrtak, 14. juna, dr Siniša Dučić imenovan je za v. d. direktora Univerzitetske dječije klinike u Tiršovoj ulici, potvrđeno je „Politici” u Ministarstvu zdravlja i Vladi Srbije.

dr sinisa ducic.jpg

Tako se ostvarilo ono o čemu se već duže vrijeme polemisalo u stručnoj javnosti, budući da je dr Dučić bio zamjenik nekadašnjeg direktora dr Zorana Radojičića, koji je preuzeo funkciju gradonačelnika Beograda.

Kako saznaje Politika, Dučić je izuzetan stručnjak u oblasti dječije ortopedije i ortopedske hirurgije, što je njegova uža specijalnost.

Dr Dučić je u Tiršovoj zaposlen već 22 godine, a u martu 2013. imenovan je za zamjenika direktora ove ustanove. Član je Upravnog odbora zavoda za Hitnu medicinsku pomoć i bio je član Upravnog odbora Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje”.

Dučić povremeno ordinira i u Bolnici Trebinje, a njegova porodica živi u našem gradu.

Direktor trebinjske Bolnice Borislav Grubač istakao je za TrebinjeLive.info da mu je drago što je Dučić imenovan na čelo ove veoma važne univerzitetske klinike u Beogradu, te da o njemu ima samo riječi hvale kako za doktora, tako i za čovjeka.