U izložbenom prostoru ispred Muzeja Hercegovine, održana aukcija slika – poklon učesnika međunarodne kolonije  „Kolo 2018“ u dobrotvorne svrhe „Kolo za kola“.

kolo humanitarna prodajna izlozba (2).JPG

Kako se moglo čuti, sav novac od prodatih umjetničkih djela biće dodijeljen

Udruženju porodica sa problemom steriliteta „Bebe“ za kupovinu vozila.

“Veoma nam je drago što smo svojim radom pomogli Udruženju 'Bebe' i još draže nam je što se ovoj akciji odazvalo dosta umjetnika koji nisu članovi Kolonije, a to je jedna veoma lijepa poruka", kazala je Nina Lojović Milinić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine “Milorad Ćorović”, jednog od suorganizatora kolonije.

Izražavajući zadovoljstvo zbog velikog odziva i humane poruke koju su poslali likovni umjetnici, Snežana Misita, predsjednik u "Bebe", rekla je da će kupovina vozila udruženju biti od velike koristi.

“Mi putujemo širom istočne Hercegovine, jer naše udruženje okuplja članove iz šest mjesta, naši članovi putuju na klinike u Banjaluku, Sarajevo, Beograd, i kupovinom vozila biće nam mnogo lakše”, kaže ona.

kolo humanitarna prodajna izlozba (1).JPG

Od osnivanja udruženja, njihovi članovi su dobili 87 beba, što su skoro tri razreda u jednoj školi.

Predstavnici ovog udruženja su uručili zahvalnice Muzeju Hercegovine, osnivaču kolonije Draženu Miliću i Udruženju likovnih umjetnika istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“ što su prepoznali važnost rada udruženja „Bebe“ i prihod od prodatih slika namijenili njima.

kolo humanitarna prodajna izlozba (3).JPG