Đaci nižih razreda Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj", njih oko 120, posjetili su "Industriju alata" i "Svslajon", gdje su naišli na topao doček radnika i rukovodilaca ovih preduzeća.

djeca svilslajon.JPG

Cilj posjete je, kaže Darko Jegdić - direktor škole, da se djeca na licu mjesta upoznaju o doprinosu preduzeća koja su od velikog društvenog značaja, gdje im je objašnjen proces rada, nakon čega su počašćeni sa slatkim proizvodima Svislajona.

Na poklone slatkišima, učenici su uzvratili crtežima i pismima zahvalnosti.

"To je to lijepa uspomena ne samo za njih, već i za nas, a možda u budućnosti od ovih radova može biti i neki reklamni spot", rekao je učitelj Milan Vujović.

Direktor "Svislajona" Aleksandar Kojović je kazao da je ovo društveno odgovorno preduzeće, koje već godinama unazad poklanja djeci - od vrtića do nižih razreda, paketiće.

Školi u Bregovima kompanija "Svilajon" pomogla je i oko uređenja školskog dvorišta, te u organizovanja školske slave Svetog Save.

Desetogodišnja Anastasija Ivelja je napisala pjesmu, a inspiracija su joj bili slatkiši koje obožava, pa je od "Svislajona", simbolnično - dobila slatkiša koliko ima i godina - deset kilograma.