Četvorica učenika srednje škole Resursni centar "Dr Peruta Ivanović" u Kotoru, brutalno su izudarali školskog druga jer nije znao da otpjeva pjesmu "Od Topolo pa do Ravne Gore", prikazuje do sada neobjavljeni video snimak koji je u posjedu portala TrebinjeLive.info.

boko kotorski zaliv.jpg

Brutalno vršnjačko nasilje četvorice Kotorana nad školskim kolegom desilo se prije oko dva mjeseca, a video snimak je tek sada dospio do medija.

Na video snimku se vidi kako trojica đaka uzrasta od 17-18 godina udaraju svog školskog kolegu od 15 godina, svaki put kada ne bi znao da ponovi stihove pomenute pjesme.

Nasilnici su prestali sa udaranjem tek kada je nesrećni mladić počeo da jauče i da se savija od bolova.

Nadležni su, kako saznajemo, obaviješteni o ovom slučaju, ali od roditelja napadnutog mladića saznajemo da tužilaštvo nije preduzelo nikakve radnje, zadovoljavajući se činjenicom da su nasilnici izbačeni iz škole.

"Po njima je taj slučaj završen, a učenicima-nasilnicima će biti dozvoljeno da polažu razred i vjerovatno naredne školske godine da je ponovo upišu", kaže nam otac napadnutog mladića, koji je sa porodicom u Kotor izbjegao iz Ilijaša i kao 40 odstotni invalit izašao iz proteklog rata.

U cijelom slučaju, pojašnja nam, začudilo ga je i to što direktor pomenute ustanove nije želio da prijavi slučaj policiji iako se sve odigralo u školskom WC-u, već je tražio od njih (rodtelja) da oni to učine.

Napadnuti mladić se u školsku klupu vratio tek prije 15-ak dana, kada su nasilnici izbačeni iz škole, jer se nije osjećao bezbjedno, kaže nam otac napadnutog mladića, dodajući da ih "niko od roditelja nasilnika nije pozvao da se izvini ili pita kako je moj sin".

Slučaj je kulminirao i na ulici u Kotoru, kada je otac napadnutog mladića sreo svog sugrađanina - oca od inicijatora ovog brutalnog nasilja, koji mu je, umjesto da mu se izvini -prijeteći podignutim prstom kazao da će njegov sin biti izbačen iz škole zbog obične šale.

"Ne znam šta mi se tada dogodilo, ali kao da mi je pao mrak na oči. Nažalost, nisam uspio sam sebe da iskontrolišem - udario sam ga i polomio mu nos i jagodičnu kost", kaže otac napadnutog mladića.

Ovaj slučaj sada je pred nadležnim sudskim instancama.