U Gradsku upravu stiglo je pismo namjere grupe trebinjskih privrednika, koji imaju namjeru da na spratu nove autobuske stanice u bivšoj kasarni, otvore diskoteku, saznaje TrebinjeLive.info.

autobuska stanica trebinje.jpg

Kako saznajemo, u priču su uključena tri lokalna privrednika, od kojih su dvojica od ranije u "ugostiteljskim vodama", a otvaranje objekta planiraju da ozvaniče 10. jula.

Prema prvim informacija, diskoteka bi trebala da nosi naziv "Station", ali je u registru APIFA još uvijek nema pod tim imenom.

Prostor buduće diskoteke je u vlasništvu grada Trebinja, a njegova površina je oko 400 metara kvadratnih. Međutim, prostor nije uređen, a još uvijek nije poznato da li će prostor urediti grad ili lica koja planiraju da ga iznajme.

U svakom slučaju, nadležni gradski organi izvršiće vještačenje vrijednosti.

Cijena iznajmljivanja gradskih prostora kreće se oko 20 KM po metru kvadratnom, pa bi, ukoliko se grad odluči da uredi prostor, gradski budžet mogao biti veći za oko 8.000 KM na mjesečnom, odnosno oko 96.000 KM na godišnjem nivou.

Ugovor o zakupu, zvanično, još uvijek nije potpisan.

A ukoliko prostor urede lica koja hoće da ga iznajme, može se očekivati kompenzacija sa gradom u vezi sa cijenom iznajmljivanja prostora.

O otvaranju diskoteke u Trebinju, koja je do prije nekoliko godina radila na spratu nekadašnje autobuske stanice u ulici Trebinjske brigade, počelo se intenzivno govoriti nakon nemilog događaja u kafiću "Merlo" u februaru ove godine.

Inače, autobuska stanica je po cijeni od 10.000 KM, 2013. godine iznajmljena "Globturu" iz Međugorja.