U Trebinju će se 15, 16. i 17. juna održati prvi "Kup prijateljstva" u košarci za dječake rođene 2004. godine i mlađe u organizaciji Košarkaškog kluba /KK/ "Leotar".

pioniri kk leotar.JPG

Nastupiće osam ekipa pionira iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, koji će biti podijeljene u dvije grupe i koji će igraće u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" i u dvorani Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj".

U grupi "A" igraju KK "Crvena zvezda" iz Beograda, KK "Igokea" iz Aleksandrovca, KK "Foke" iz Kragujevca i KK "Kotor" iz Kotora, dok su u grupi "B" KK "Borac" iz Čačka, KK "Dinamik" iz Beograda, KK "Herceg-Novi" i KK "Leotar".

Jedini izuzetak od pravila FIBE je da će se četvrtina igrati po osam umjesto standardnih deset minuta.

Razlog pravljenja turnira je da novo rukovodstvo KK "Leotar" želi da i mlađim generacijama obezbijedi uslove za razvoj i napredak u Trebinju, a i druženje sa vršnjacima iz susjednih država.

"Turnir počinje u petak u 17.00 časova i gledali smo da sve ekipe igraju u obje dvorane kad su u pitanju grupe. Sve ekipe će odigrati po jednu utakmicu, a u 19.00 časova će mečeve odigrati ekipe iz Srbije", rekao je Petar Đurić, trener pionira "Leotara".

U subotu, 16. juna, termini utakmica su u 10.30 i 12.30, a večernji u 17.00 i 19.00 časova.

Polufinalni mečevi zakazani su za nedjelju u 10.00 i 12.00 časova u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić", kao i utakmica za treće mjesto koja je po rasporedu u 18.00, odnosno finale koje se igra u 20.00 časova.

U polufinale će se plasirati po dvije najbolje ekipe, tako da će prvi iz grupe A igrati protiv drugog iz grupe B, drugi iz grupe A protiv prvog iz grupe B.

Nakon finalne utakmice, dodijeliće se pehari i medalje za tri prvoplasirane ekipe, a treneri će izabrati najboljeg igrača turnira.

"Turnir sa ovim imenima jedan je od jačih u ovoj konkurenciji i drago nam je da se možemo boriti i vidjeti gdje smo sa pionirima, jer ove utakmice mnogo znače za djecu ovog uzrasta. Nadamo se da će ovaj turnir postati tradicionalan", kaže Đurić.