Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić rekao je večeras u Trebinju da vjeruje da ovdašnji socijalisti imaju kvalitetan i već prepoznatljiv kadar kojem će građani ukazati povjerenje na predstojećim opštim izborima i da je jedan direktan mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske najmanje što mogu postići u izbornoj jedinici devet.

sp djokic trebinje.jpg

On je dodao da još nisu utvrđene liste kandidata po izbornim jedinicama i da će taj posao biti kompletiran do kraja juna. 

Đokić je na sjednici Gradskog odbora SP-a naglasio da ga raduje činjenica da je u posljednje dvije godine došlo do intenzivnog razvoja i napretka u pogledu organizacije socijalista u Trebinju, ali i u cijeloj Hercegovini. 

Prema njegovim riječima, ovdje se okupila jedna nova, kvalitetna struktura i došlo je mnogo kreativnih ljudi koji žele da djelovanjem kroz SP doprinesu razvoju Trebinja i Republike Srpske. 

"Potpuno sam uvjeren da već sada imamo te kapacitete i da možemo ostvariti dobar rezultat u ovoj regiji, a ako slijedom jedne takve mogućnosti idemo na širi prostor Republike - onda je naš plan na ovim izborima da dođemo do 100.000 glasova, što, takođe, smatram realnim", istakao je Đokić. 

On je dodao da socijalisti žele da ojačaju komponentu solidarnosti.

"Smatramo da zajedno okupljeni oko ideje razvoja Republike Srpske možemo učiniti mnogo. Želimo afirmisati ideju patriotizma na način da patriotizam i profesionalizam budu paradigma budućeg vremena ne samo ovdje, nego i šire", rekao je Đokić. 

Predsjednik Gradskog odbora SP-a Trebinje Rajko Ćapin kaže da su socijalisti u Hercegovini već od januara ozbiljno krenuli u izborne pripreme, da je dobar dio posla već urađen, te da će na tom planu u narednim danima dodatno podići "radnu temperaturu" - sve s ciljem postizanja što boljeg izbornog rezultata. 

"Socijalisti su u izbornoj jedinici devet uradili dobar dio posla, ali i dalje nastojimo da svoj rad podignemo na veći nivo", rekao je Ćapin.